Jdi na obsah Jdi na menu

Jarní sezóna v biatlonu.

17. 5. 2017

Začala letní sezona biatlonu.

Po kvalitní zimní přípravě, která se uskutečnila nejen na sněhu, ale hlavně v tělocvičně Základní školy Kamenický Šenov, jsme netrpělivě čekali, co nám přinese letní sezona. Začali jsme v Praze na Kapslovně a sbírali jsme úspěchy. První místa obsadili Josef Zátka v kat. dorostu a Jan Zátka st. v kat. mužů B. Čtyři druhá místa od nejmladších Magdaléna Bažantová (přípravka), Matěj Parásek    ( žáci A), Lenka Minářová (ženy A) a Jana Gittlerová (ženy B). Další kolo regionálních závodů se konalo v Berouně a opět za naší medailové účasti. Vyhrál opět Josef Zátka, na druhém místě byl Idmar Janele (žáci A), třetí Jitka Gittlerová (dorky A), a Lenka Minářová . Další den pokračoval seriál závodů v Kadani. Tady se za menší konkurence výčet úspěchů ještě zvětšil. Zvítězili Šárka Půlkrabová (ženy C), Nikol Majcherová (juniorky), Magdaléna Bažantová, Matěj Parásek, druhá místa získali Josef Zátka, Adéla Vašáková (žačky B), Idmar Janele, třetí místa obsadili Milan Vašák (junioři), Lenka Minářová, Tereza Šachová (přípravka).

Po týdnu jsme závodili v sousedním okrese Děčíně a opět úspěšně. Poprvé se zapsali do medailového pořadí sestry Kreuzovy Pavla a Klára. Pavla (žákyně B)    v sobotním závodě dosáhla dobrou střelbou na třetí místo a v neděli jí napodobila Klára, která vyhrála veřejný závod v kat.žákyně B. Další medaile získali:  zlaté Nikol Majcherová, Jan Zátka ml.(žáci B), Josef Zátka a Matěj Parásek, Lenka Minářová, druhá místa obsadili Magdaléna Bažantová, Idmar Janele, třetí místo Šárka Půlkrabová, Jan Zátka st., Jitka Gittlerová, Pavla Kreuzová.

Letní sezona pokračovala   13. a 14. května v Mladé Boleslavi.

Za proměnlivého počasí - proměnlivé výsledky. Nedařila se vždy střelba,ale to neznamenalo neúspěch. Klára Kreuzová vybojovala postup na Český pohár a tak je dáno,že všichni členové klubu v žákovských kategoriích postupují a  nebudou na poháru chybět. Z výsledků: v sobotu v rychlostním závodě  první místa získali Matěj Parásek, Terezka Šachová, Lenka Minářová, Josef Zátka, Nika Majcherová a Šárka Půlkrabová. Druhá místa Idmar Janele a Lenka Vašáková. Třetí místa Lenka Janelová a Jan Zátka st.

V neděli se běžel opět rychlostní závod zlepšila se střelba a dá se říct, že i výsledky.Na prvním  místě se umístili Lenka Minářová, Matěj Parásek, Josef Zátka , Jan Zátka ml. a Šárka Půlkrabová. Na druhém místě se umístili Idmar Janele, Magdaléna Bažantová,  Jitka Gittlerová a Lenka Janelová, na třetím Lenka Vašáková.

Pozoruhodným výsledkem byl úspěch mladších žáků Matěje Paráska a Idmara Jeneleho ,po oba dny obsadili první a druhé místo.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář