Jdi na obsah Jdi na menu

Medaile z prvního kola ČP v letním biatlonu.

11. 6. 2018

8.6. - 10.6.2018 1.kolo ČP v letním biatlonu žactva, dorostu a dospělých - Letohrad

Rekordní účast na 1.kole Českého poháru v letním biatlonu v Letohradě.

V sobotu 490 a v neděli 495 závodníků, to byla účast i přes přísné kvalifikační limity ve všech kategoriích.

V žákovských kategoriích se v sobotu dařilo nejvíce Pavle Kreuzové, Terce Šachové a Filipu Bažantovi. Pavla šestá a získala první výkonnostní třídu, Terka na 9. místě. Vzhledem k tomu, že absolvovala první celostátní závod, velice dobrý výsledek. A Filip sice dvacátý ,ale po dlouhé době obě bezchybné střelby a rychlý běh, bohužel konkurence v nejstarších žácích je velká.

V odpoledním závodě dorostu a dospělých nezklamal Josef Zátka (momentálně největší jistota úspěšných výsledků). V kategorii starších dorostenců  obsadil druhé místo s minimální ztrátou¨na vítěze. V obou kategoriích veteránů to dlouho vypadalo na další medaile , ale po střelbě vstoje nakonec Jan Zátka st. a Šárka Půlkrabová obsadili sedmá místa.

V neděli se v žácích zlepšenou střelbou prosadil Jan Zátka ml. a získal bronzovou medaili. Z ostatních členů se opět ukázal Filip Bažant a bezchybnou střelbou byl  tentokrát  na 15. místě.

V neděli odpoledne přibyly ještě dvě medaile. Opět Pepa Zátka  ve své kategorii byl  druhý. Další medaili trochu nečekaně pro sebe vybojovala Šárka Půlkrabová. I tady se ukázalo, že při bezchybné střelbě je možné získat čelní umístění.

Cekově lze konstatovat že první kolo Českého poháru bylo úspěšné. Ke čtyřem medailím nutno připočítat i obhájení tří prvních výkonnostních tříd.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář