Jdi na obsah Jdi na menu

Biatlonová zima - nezima 2019/20

13. 1. 2020

Přestože letošní zima zimním sportům nepřeje a pořadatelé odvolávají závod za závodem, má klub biatlonu za sebou několik závodů. Závodům předcházela dlouhá příprava na suchu a potom dlouhé dojíždění za sněhem (Krkonoše - Mísečky) a dojíždění za sněhem bude pokračovat zřejmě dále. Těsně před vánocemi se podařilo v Jablonci nad Nisou v Břízkách připravit zkrácený okruh pro kvalifikaci na žákovskou olympiádu v kategoriích žáků čtrnáctiletých a patnáctiletých. Měli jsme svá želízka v závodě. V kategorii čtrnáctiletých Pavlu a Kláru Kreuzovi a v kategorii patnáctiletých Adélu Vašákovou. Konkurence v našem kraji je velká, přesto že  nám úplně nevyšla střelba, dobrý běh znamenal že v souboji o olympiádu zůstáváme.n2.jpg

Hned po Novém roce (3.1. - 5.1. 2020) jsme se šesti závodníky vyrazili na Český pohár žactva do Nového Města na Moravě. K jmenovaným se vydali na svůj první start Matěj Parásek, Magdaléna Bažantová a Tereza Šachová. Naší nevýhodou bylo že závod se jel klasickou technikou na umělém sněhu. Přesto v konkurenci 320 závodníků a ve větrném počasí, tradiční pro novoměstský areál, se závodníci našeho klubu umístili ve třetí desítce pořadí. Je samozřejmé že na naše závodníky působil i připravený areál pro světový pohár.

Ve dnech 11.1. a 12.1. 2020 se konal v Jablonci nad Nisou po nezměrném úsilí pořadatelů Český pohár dorostu a dospělých. Z našeho klubu se zúčastnil jen Jan Doubek a to jen díky tomu že se zúčastnil přípravy se žákovským oddílem. Ostatní dílem pro zdravotní problémy a dílem nemožnosti jakékoliv přípravy se závodů nezúčastnili. Honzovi se dařilo střídavě, v sobotním závodě hlavně díky bezchybné střelbě skončil čtvrtý a v neděli také díky střelbě tentokrát neúspěšně osmý.

n8.jpgV neděli 12.1.2020 žákovský oddíl vyrazil na regionální závod v Jáchymově. Jeli jsme pro postup na n7.jpgdalší kolo Českého poháru a to se v omezené míře podařilo. Úplně se nedařilo našim nejmladším, Tereze Šachové a Magdaléně Bažantové, i když šesté místo Magdalény a osmé Terezy  v konkurenci jaká na závodě byla jsou úspěchem. Jediný kdo neuspěl byl Matěj Parásek  a to proto že projel závod po nesprávné trati. Na konec to lepší, odvezli jsme dvě vítězství Pavla Kreuzová a Adéla Vašáková a čtrvrté místo Klára Kreuzová. Závodů se členové klubu zúčastnili díky podpoře Libereckého kraje.

 

 

n1.jpgn6.jpg

n5.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář